Jesenje kulinarske radosti
Jesen miriše na kišu, pečeno kestenje, zimnicu i neodoljivu pitu s jabukama i cimetom.
Ove nedelje podeliću sa vama recept koji nas vraća u detinjstvo i seća na toplinu doma i miris cimeta koji dopire iz pećnice.
Recept je lak, relativno brzo se priprema a ukus je odličan! 😊
Uživajte!
Od sastojaka za fil potrebno je:
3 jaja
1,5 čaša šećera (možete i 2 ako volite slađe)
1 čaša griza
1 čaša jogurta
1 pecivo
1 kesica cimeta
1/2 kg kora za ptu
6 većih jabuka
Šerbet:
2 čaše šećera
3 čaše vode
Zgrabite pribor i krećemoo!
Postupak:
Mikserom umutiti jaja i šećer, zatim dodati ostale sastojke i sve lepo sjediniti.
Podmažite pleh u koji ćete peći pitu uljem.
Na radnu površinu stavite prvu koru, sipajte 2-3 kašike fila i ravnomerno rasporedite. Ja obično fil razmažem silikonskom špatulom, jako je praktična. Preko nje stavite drugu koru i ponovite postupak. Zatim stavite i treću koru ali je ne premazujte filom već po širini stavite narendane jabuke i lagano urolajte. Za svaki rolat narendam 1 jabuku. Rolat prebacite u pleh.
Postupak ponavljajte dok vam ne nestane kora.
Postupak ponavljajte dok vam ne nestane kora.
Ja obično pravim 6 rolata od 500 g kora i taman se uklapaju u moj pleh.
Kada ste naređali sve rolnice, jedne do druge, premažite ih ostatkom fila.
Pecite ih u zagrejanoj rerni, na 250 stepeni dok ne porumene.
Kada se ohlade, napravite šerbet, prelijte ih vrelim šerbetom i ostavite da upiju i prohlade se malo.
Kada je gotovo, pitu seći i služiti.
Pišite kako vam se svideo ovaj recept.
Vaša Sju.
Коментари
Постави коментар