Jesenje kulinarske radosti

Jesen miriše na kišu, pečeno kestenje, zimnicu i neodoljivu pitu s jabukama i cimetom. 

Ove nedelje podeliću sa vama recept koji nas vraća u detinjstvo i seća na toplinu doma i miris cimeta koji dopire iz pećnice.
Recept je lak, relativno brzo se priprema a ukus je odličan! 😊

Uživajte!
















Od sastojaka za fil potrebno je:

3 jaja
1,5 čaša šećera (možete i 2 ako volite slađe)
1 čaša griza
1 čaša jogurta
1 pecivo
1 kesica cimeta

1/2 kg kora za ptu
6 većih jabuka

Šerbet: 
2 čaše šećera
3 čaše vode

Zgrabite pribor i krećemoo!













Postupak:

Mikserom umutiti jaja i šećer, zatim dodati ostale sastojke i sve lepo sjediniti.

Podmažite pleh u koji ćete peći pitu uljem.

Na radnu površinu stavite prvu koru, sipajte 2-3 kašike fila i ravnomerno rasporedite. Ja obično fil razmažem silikonskom špatulom, jako je praktična. Preko nje stavite drugu koru i ponovite postupak. Zatim stavite i treću koru ali je ne premazujte filom već po širini stavite narendane jabuke i lagano urolajte. Za svaki rolat narendam 1 jabuku. Rolat prebacite u pleh.
Postupak ponavljajte dok vam ne nestane kora. 
Ja obično pravim 6 rolata od 500 g kora i taman se uklapaju u moj pleh.


Kada ste naređali sve rolnice, jedne do druge, premažite ih ostatkom fila. 
Pecite ih u zagrejanoj rerni, na 250 stepeni dok ne porumene. 

Kada se ohlade, napravite šerbet, prelijte ih vrelim šerbetom i ostavite da upiju i prohlade se malo. 

Kada je gotovo, pitu seći i služiti. 




Pišite kako vam se svideo ovaj recept.

Vaša Sju.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Recept koji uvek uspeva!! Njihovo velicanstvo - Princes krofne

Hrskave slane galete sa semenkama

Anti-kandida dijeta: hleb/proja