Recept koji uvek uspeva!! Njihovo velicanstvo - Princes krofne
Princes krofne su poslastica poreklom iz Francuske. Jedan su od mojih omiljenih dezerta.
Da ste me ranije pitali da li je recept jednostavan, odgovor bi bio: do sada mi nisu nijednom uspele.
Međutim, otkada sam otkrila ovaj recept, pravljenje ove poslastice je super super lako!!
Jako sam zadovoljna i srećna sto sada jednu od mojih omiljenih poslastica mogu da pripremim i sama. Dakle, pravljenje jeste jednostavno ali je potrebno vreme, tako da ovaj recept pravite kada imate dovoljno vremena. Napomena: Kao meru za pripremu samih krofni, koristim čašu u kojoj staje oko 250 ml vode. Potrebno: 2 čaše vode 1 čaša ulja 2 čaše brašna 6 jaja Postupak: U šerpu, u kojoj pripremate, sipajte 2 čaše vode i 1 čašu ulja. Stavite je na šporet do ključanja. Kada proključa, sklonite sa šporeta i sipajte 2 čaše brašna, uz mešanje. Sve lepo sjediniti kašikom (ili žicom) i ostavite da se smesa u potpunosti ohladi. U ohlađenu smesu, dodajte 6 jaja, jedno po jedno, mešajući mikserom. Dobićete glatku smesu, spremnu za pravljenje krofni.
Podesite rernu za pečenje na 200°C. U pleh u koji ćete peći krofne, stavite papir za pećenje. Kašičicom sipajte smesu u špric (plastični, za tulumbe, ili kakav već imate) njime direktno pravite krofne idući u krug. Možete ih praviti i kašičicom, ukoliko vam je tako lakše. Izbor je vaš.
Krofne pecite na 200°C. Vreme pečenja svakako zavisi od rerne, okvirno je 40 min. U toku pečenja na krofnama će se pojaviti kao mehurići ulja i kada ih skoro nema i krofne budu rumene - pečenje je gotovo. Napoemna: Rernu NE otvarajte dok se krofne peku jer onda neće narasti. Po pečenju krofne su duplo veće a iznutra šuplje. Ostavite ih malo da se prohlade i punite kremom koji ste odabrali.
I to je to! 😊 Predlog za punjenje: 900 ml mleka 3 pudinga 2 kesice vanilin šećera 14 kasika šećera 130 g margarina Odvojite 150 ml mleka u nekoj manjoj činiji i sipajte 3 kesice pudinga. Lepo promešajte dok se sve lepo ne sjedini. U šerpu u kojoj ćete pripremati fil, ulijte 750 ml mleka, 2 kesice vanilin šećera i 14 kasika šećera. Stavite na šporet i mešajte lagano da se šećer rastopi. Kada mleko proključa sipajte razmućeni puding i kuvajte 2-3 minuta. Puding sklonite sa vatre i ostavite da se ohladi. U ohlađeni puding dodajte 130 g margarina i mikserom sjedinite. Fil je spreman, napunite špric i filom ispunite krofnice. Možete ih i seći na pola ali ja više volim ovako. U svakom slučaju, prijatno! Javite da li ste probali i kakvi su vaši utisci. Do čitanja, Vaša Sju
Međutim, otkada sam otkrila ovaj recept, pravljenje ove poslastice je super super lako!!
Jako sam zadovoljna i srećna sto sada jednu od mojih omiljenih poslastica mogu da pripremim i sama. Dakle, pravljenje jeste jednostavno ali je potrebno vreme, tako da ovaj recept pravite kada imate dovoljno vremena. Napomena: Kao meru za pripremu samih krofni, koristim čašu u kojoj staje oko 250 ml vode. Potrebno: 2 čaše vode 1 čaša ulja 2 čaše brašna 6 jaja Postupak: U šerpu, u kojoj pripremate, sipajte 2 čaše vode i 1 čašu ulja. Stavite je na šporet do ključanja. Kada proključa, sklonite sa šporeta i sipajte 2 čaše brašna, uz mešanje. Sve lepo sjediniti kašikom (ili žicom) i ostavite da se smesa u potpunosti ohladi. U ohlađenu smesu, dodajte 6 jaja, jedno po jedno, mešajući mikserom. Dobićete glatku smesu, spremnu za pravljenje krofni.
Podesite rernu za pečenje na 200°C. U pleh u koji ćete peći krofne, stavite papir za pećenje. Kašičicom sipajte smesu u špric (plastični, za tulumbe, ili kakav već imate) njime direktno pravite krofne idući u krug. Možete ih praviti i kašičicom, ukoliko vam je tako lakše. Izbor je vaš.
Prices krofna |
Princes krofne |
Krofne pecite na 200°C. Vreme pečenja svakako zavisi od rerne, okvirno je 40 min. U toku pečenja na krofnama će se pojaviti kao mehurići ulja i kada ih skoro nema i krofne budu rumene - pečenje je gotovo. Napoemna: Rernu NE otvarajte dok se krofne peku jer onda neće narasti. Po pečenju krofne su duplo veće a iznutra šuplje. Ostavite ih malo da se prohlade i punite kremom koji ste odabrali.
I to je to! 😊 Predlog za punjenje: 900 ml mleka 3 pudinga 2 kesice vanilin šećera 14 kasika šećera 130 g margarina Odvojite 150 ml mleka u nekoj manjoj činiji i sipajte 3 kesice pudinga. Lepo promešajte dok se sve lepo ne sjedini. U šerpu u kojoj ćete pripremati fil, ulijte 750 ml mleka, 2 kesice vanilin šećera i 14 kasika šećera. Stavite na šporet i mešajte lagano da se šećer rastopi. Kada mleko proključa sipajte razmućeni puding i kuvajte 2-3 minuta. Puding sklonite sa vatre i ostavite da se ohladi. U ohlađeni puding dodajte 130 g margarina i mikserom sjedinite. Fil je spreman, napunite špric i filom ispunite krofnice. Možete ih i seći na pola ali ja više volim ovako. U svakom slučaju, prijatno! Javite da li ste probali i kakvi su vaši utisci. Do čitanja, Vaša Sju
Коментари
Постави коментар